Volgers

maandag 30 september 2024

Kal's

KAL
Wat is een KAL?  Knitting A Long. Met een groep mensen hetzelfde project maken. Soms weet je van te voren wat het wordt en soms niet. 

Meestal gratis en anders voor een zacht prijsje, kan je het patroon downloaden en dat geheel in je eigen tijd en met zelf gekozen garen maken. 

Ik ben er helemaaaaaaaaaaaal niet van. Vroeger getracht de cal's te maken ofwel Crochting A Long ( haken) maar die druk is mij te hoog. 
En ik vind het vervelend om op een patroon te wachten. Zit je net in de flow, kan je niet verder. 

De Droomdeken van Wolplein, de eerste paar zijn gratis te downloaden, zowel haken als breien.  KLIK HIER voor de droomdeken 2.0 KAL waar ik nu aan begonnen ben. Met eigen gekozen garen en net even iets ander maat breinaalden. Anders wordt het vermoedelijk niet mooi met iets dunner garen... Het hoeft geen kantdeken te worden. 




Ik gebruik Scheepjes Color craft #1722 Alphen, die trouwens op foto's in webshops, lichter lijkt. Het is echt een lichtere petrol blauw/groen kleur. Niet zo donker als Petrol en niet zo licht als op de foto's.

De woonkamer is geschilderd dus tijd voor een nieuwe deken op de bank in bijna dezelfde kleur als de muur! 



Ook heb een omslagdoek KAL Stitch Party  van Knottenwol op de naalden.  Met heerlijke vrolijke kleuren en ook net buiten mijn comfortzone. Dat is iets waar ik aan brei als ik alleen ben en de deken kan makkelijk voor de tv op schoot.  Voordeel van de omslagdoek, je begint heel breed, zelfs breder dan de deken :D  Naar de punt toe. 


De blauwe is de deken en de roze de omslagdoek



Ik heb bij deze wel het KAL pakket aangeschaft en dan de Carnival Colors. Hier wordt je toch helemaal blij van! 



Dat was het voor nu weer! 
Liefs
Diana

vrijdag 27 september 2024

Breidagen in Nijkerk

 Masterclass

Vrijdag 27 september had ik een masterclass van Marina Storm over Portugees breien. Op de breidagen in Nijkerk. 
Nu ken ik de basis al maar ik heb echt veel geleerd nog. Toch wat dingen waar ik nog wat moeite mee had. 

We hadden echt een super gezellige groep en ik had een lieve "buurvrouw" die mij zelfs naar huis gebracht heeft want ze woont vlak bij mij. Mijn man hoefde mij niet te halen.  Zo lief!
Zo leuk om dan nieuwe mensen te ontmoeten en wie weet wat er verder uit voorkomt. Dat is ook 1 van de redenen waarom ik dit doe. Overdag ben ik veel alleen en dat is niet altijd leuk. 
Samen hebben we nog na de masterclass rondje gewandeld over de beurs en er is echt zoveel maar iets echt nodig hebben had ik niet. Dus niet met heel materiaal naar huis gegaan maar wel met meer kennis. 

Marina Storm
Kijk vooral bij Marina haar website , hier rechts in het menu of klik HIER  Ze is zo leuk en aardig! 
Volledig vergeten foto's  te maken. Maar wel 1 met Marina en mijzelf

Stash
En een kleine stash van Scheepjes colour crafter want er was ee winkel/stand die een hele leuke korting had ervoor.  En later nog de chakra stekenmarkers gevonden en gekocht die ook van de Mindful collectie is. De grote tas en projecttas heb ik al. Leuk om te sparen. 




Knitpro Mindful
De "buurvrouw" was overstag door mijn enthousiasme over de Knitpro Mindful breinaalden. Ik wil echt niet anders meer....
En bij de winkel/ stand Wol en Garen had zij een setje bemachtigd en kregen we allebei nog apart een kortingscode en daar heb ik  later thuis online nog wat Scheepjes Colourcrafter besteld want mijn man vond de blauw tint erg mooi (ik ook, maar er was niet meer) en dan ga ik daar weer een poging mee wagen om de Droomdeken 2.0 KAL te breien. Ooit moet het lukken, 

We hebben de woonkamer geschilderd in andere kleuren tja daar dan moet een nieuwe deken bij hahaha en kussen. Ik heb wat te doen van de winter en dan met alle nieuwe kennis erbij die ik geleerd heb bij Marina. 

Al met al een zeer geslaagde dag! En hopelijk nieuwe vrienden gemaakt. 

Liefs
Diana

maandag 23 september 2024

De Nederlandse Breidagen in Nijkerk



....ook voor de haaksters is er erg veel te vinden!

Hoe leuk is dat! In Nijkerk!! Woop woop, dat is best dichtbij voor mij. 
Ik ga dan ook 27 september, eerst de masterclass van Marina Storm volgen, deze is inmiddels vol en daarna lekker ff rondneuzen. 




Ik verheug mij enorm op! Wie ga ik daar ontmoeten? 
Misschien ook iemand die de masterclass op vrijdagochtend volgt?

Link naar de website 
Vertel het mij!

Liefs
Diana


Voordelen van het Portugese breien...

 ... Het zijn er niet zo heel veel maar wel hele belangrijke. Minder belastend voor de handen Minder belastend voor  je armen Minder belaste...